Uudised

Soo tänava jäähokiväljak sai uued piirded

Eelmisel nädalal jõudsid Soomest Valga Soo tänava uisuväljakule uued poordid, millega täitus Hokiklubi Lionsi ja paljude Valga linna inimeste pikaaegne unistus.

Poordid ehk uisuväljaku piirded, jõudsid Eestisse Soome firma Ice Pro kaudu. Poordid on olnud eelnevalt kasutuses, kuid nende seisukord on hea. Eelmised väljakupiirded olid väga kehvas seisus ning rikkusid hokimängijate varustust.

Sel aastal tasandati hokiväljaku pinda ja toodi väljakule kruusa, et jääkihi tekitamiseks väljakule kuluks senisest vähem vett. Remonditud on ka soojakuid.

Poordid osteti teadlikult mõõtudega 59 x 29 meetrit, et tulevikus saaks hokit mängida täismõõdus väljakul. Esialgu mängitakse 56 x 26 meetrisel väljakul, kuna väljaku ääres on valguspostid.

Väljaku uuendamise kulud on olnud sellel aastal ligikaudu 23 000 eurot. Poordide maksumus oli 16 000 eurot ning 1000 eurot kulus paigaldamis- ja ettevalmistustöödele. Ettevõtmist on rahastanud Valga linn, Valga Sport ning sponsorid ja suur osa rahast tuli nö „katuserahana“ Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Riigikogu fraktsiooni poolt. Lisaks on palju tööd ära teinud vabatahtlikud. Järgmisel aastal saab hokiväljak katuserahade eest osta uue soojaku ning teha muid töid.

Valga linn soovib omalt poolt tänada Hokiklubi Lionsi töökat meeskonda eesotsas Sergei Ženžarovi ja Vladimir Baranoviga.

Väljak avatakse esimesel võimalusel, kui ilmastikutingimused on selleks sobivad.

Pildid väljakust asuvad siin: http://www.valgasport.ee/sundmused/galerii/soo-tanava-uisuvaljak/