Uudised

Tule vaktsineeri end Covid-19 vastu 9. juulil Valga spordihallis

9. juulil kell 13-16 toimub COVID-19 viiruse vastu vaktsineerimine Valga spordihallis (Kuperjanovi 36). Võimalik on kohale tulla ilma eelregistreerimata, kaasa võtta isikut tõendav dokument. Vaktsineerimist viib läbi tervishoiuasutus OÜ Silmarõõm S ning vaktsineeritakse Jansseni, Moderna ja Pfizeri vaktsiinidega.

Eestis on vaktsineerimine COVID-19 vastu tasuta ning kõik Eestis pakutavad vaktsiinid aitavad levivate viirusetüvede vastu. Et saada tõhus kaitse sügiseks, kui on oodata uut koroonalainet, tuleb alustada vaktsineerimiskuuriga juba nüüd. Tõhus kaitse tekib kuni kahe nädala jooksul pärast teist vaktsiinidoosi (vaid Jannseni vaktsiini puhul tuleb teha üks kaitsesüst, Moderna puhul on teine kaitsesüst neli nädalat ja Pfizeri puhul kuus nädalat pärast esimest doosi).

Vaktsineerimisele tulles palume kanda maski ning tulla kohale ainult tervena. Vaktsineerimisele tulles soovitame panna selga sellised rõivad, et riietumine oleks mugav, COVID-19 vaktsiinid süstitakse õlavarde. Pärast vaktsineerimist tuleb veel olla 15 minutit kohapeal tervishoiutöötaja jälgimise all juhuks, kui pärast vaktsineerimist peaks enesetunne halvenema.

NB! Lisaks vaktsineerib Valga haigla 14. ja 20. juulil, aeg tuleb selleks broneerida telefonil 1247, digiregistratuuris www.digilugu.ee või helistades Valga haigla registratuuri telefonil 7665100.

Palun levitage infot ka venekeelse elanikkonna seas, lisame siinkohal tõlke vene keelde

 

Приходите 9 июля в валгаский спортивный комплекс на вакцинацию от COVID-19

Вакцинация от COVID-19 пройдет 9 июля с 13:00 до 16:00 в валгаском спорткомплексе (Куперьянови, 36). Вакцинироваться можно без предварительной регистрации, но вы также можете записаться на прием заранее на сайте www.digilugu.ee или по телефону 1247. Вакцинацию проводит медицинское учреждение OÜ Silmarõõm S, которые вакцинируют вакцинами Janssen, Moderna и Pfizer.

Вакцинация от COVID-19 в Эстонии бесплатна и все вакцины, предлагаемые в Эстонии, защищают от распространяемых штаммов. Для обеспечения действенной защиты осенью, когда ожидается новая волна коронавируса, курс вакцинации нужно начинать уже сейчас. Эффективная защита наступает через две недели после введения второй дозы вакцины (Вакцина Janssen состоит из одной дозы, у Moderna вторая инъекция через четыре недели, а у Pfizer – через шесть недель после первой дозы).

Приходя на вакцинацию, надевайте маску и приходите только здоровыми. Вакцинироваться советуем в удобной одежде, уколы от COVID-19 делаются в плечо. После вакцинации необходимо быть в течение 15 минут под наблюдением медицинского работника на случай, если вы почувствуете недомогание после укола.

Кроме того, валгаская больница будет вакцинировать 14 и 20 июля, время вакцинации необходимо бронировать по телефону 1247 или в дигирегистратуре по адресу www.digilugu.ee, или позвонив в регистратуру валгаской больницы по телефону 7665100.