Uudised

Avaneb võimalus korraldada välitreeninguid

Vabariigi Valitsus on andnud korralduse, et alates 2. maist lubatakse taas korraldada õues toimuvaid spordi- ja liikumisüritusi, kui nendes tegevustes osalejaid on maksimaalselt kümme ning kui järgitakse 2 + 2 reeglit (koos tohib liikuda üksi või kahekesi ning teistega tuleb hoida vähemalt 2-meetrist vahet).

 

Tuleb arvestada, et COVID-19 on viirus, mis levib inimeselt inimesele piisknakkuse kaudu, peamiselt kontaktis nakkusohtliku inimesega, kellel on nakkusele iseloomulikud sümptomid. Seega on oluline, et treeninguid viiakse läbi nõnda, et ei tekiks treeningu käigus sportlaste omavahelisi kontakte. Seega spordialade, nagu pallimängude (jalgpall, korvpall jne) treeningud, kus kontaktide vältimist on võimatu järgida, tuleb esialgu edasi lükata. Korralduse täitmise eest vastutab treeningut läbi viiv treener.

Samuti tuleb arvestada, et viirus võib levida ka saastunud pindadelt. Saastunud pindadel soodsatel tingimustel säilib viirus kuni 3 päeva, kuid hävineb puhastamisel ja desinfitseerimisel. Keskstaadionil on võimalik treeningvahendeid desinfitseerida staadionihoones olevate vahenditega, Kungla tn väljakul toimuvatel treeningutel peab vahendite desinfitseerimise korraldama treener.

Seoses sellega palume kõikide klubide esindajatel, kes soovivad treeninguid hakata läbi viima keskstaadionil ja Kungla tn kunstmuruväljakul, saata soovitavad treeningajad. Sooviavaldus tuleb saata Valga Sport juhatajale Meelis Kattaile (meelis@valgasport.ee).